Kύριος σκοπὸς τοῦ κομποσχοινιοῦ εἶναι νὰ μᾶς βοηθᾶ κατὰ τὴν προσευχή μας πρὸς τὸν Θεὸ & τοὺς Ἁγίους Του

Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου


Τον περασμένο Απρίλιο απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ό διάσημος Άγγλος φιλόσοφος Antony Flew. Ο Flew, γιός μεθοδιστή ιερέα, καθιερώθηκε σαν άθεος διανοητής μετά από μία σύντομη ομιλία του στη Σωκρατική λέσχη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά τα μέσα του 1950, με τίτλο «Θεολογία και έλεγχος του εσφαλμένου» (Theology and Falsification). Πολλοί είπαν ότι ή ομιλία αυτή ήταν ακατανίκητη απόδειξη της μη ύπαρξης Θεού. Έκτοτε έγραψε πολλά βιβλία, όπως ή ηθική της εξέλιξης, ψυχικά φαινόμενα κλπ. Επιβλήθηκε όμως κυρίως με τα βιβλία του περί μη ύπαρξης του Θεού.

Το 2004, μετά από πενήντα χρόνια έντονης αθεϊστικής δράσης, άφησε άναυδους τούς πάντες, κυ κλοφορώντας ένα DVD με τίτλο, «Έχει ανακαλύψει ή επιστήμη τον Θεό;». Σ' αυτό ανακοίνωνε, ότι οι σύγχρονες ανακαλύψεις και οι ασυνέπειες στη θεωρία της εξέλιξης τον ανάγκασαν να επανεξετάσει τις απόψεις του. «Ή απίστευτη πολυπλοκότητα των διατάξεων, πού απαιτούνται για να δημιουργηθεί ζωή, δείχνει ότι έχει αναμιχθεί μία άπειρη νοημοσύνη στη δημιουργία της ζωής».

Ζητούσε επί πλέον συγνώμη για την παραπλάνηση τόσων ψυχών. Τρία χρόνια αργότερα, το 2007, κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο: «Υπάρχει Θεός: Πώς ό πιο διάσημος άθεος άλλαξε γνώμη».

Ή μεταστροφή του Flew προκάλεσε όχι μόνο σοκ, αλλά και την μήνη των άθεων διανοητών, Οι Times της Ν. Υόρκης δημοσίευσαν ένα καυστικό άρθρο, στο όποιο απέδιδαν τη μεταστροφή του σε γεροντική άνοια, άγνοια του πώς λειτουργεί ή επιστήμη κ.ο.κ. Και ή απάντηση του Flew: «Όταν δεν μπορείς να αντικρούσεις τα επιχειρήματα, τότε προσπάθησε να απαξιώσεις αυτόν πού τα λέει».

Ο Flew είχε δηλώσει, ότι πάντοτε ακολουθούσε την αρχή του Σωκράτη: «Πηγαίνω όπου με οδηγεί ή αλήθεια», θα συμπληρώναμε κι εμείς το του Μενάνδρου: «Άγει δέ προς φώς την άλήθειαν χρόνος» (ό χρόνος φέρνει την αλήθεια στο φώς).

πηγή: περιοδικό «Η Δράσις» Νοέμβριος 2010

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 Response to "Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου"

Προφανώς και το σύμπαν διέπεται από φαινόμενα που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Φαινόμενα που η επιστήμη σήμερα δεν μπορεί να εξηγήσει. Όμως πριν 100 χρόνια η επιστήμη δεν εξηγούσε πολύ περισσότερα και πριν 1000 χρόνια θεωρούσαμε θεία πράγματα που αν αναλογιστούμε σήμερα θα ακουστούν αστεία.
Η επιστήμη εξελίσσεται και εξηγεί πράγματα που διαχρονικά θεωρούσαμε ότι περιείχαν κάτι θείο.
Αλλά ακόμη κι αν αψηφήσουμε τα παραπάνω. Αν θεωρήσουμε δηλαδή πως οτιδήποτε μη εξηγήσιμο με τη σημερινή επιστήμη, εμπεριέχει κάποια "άπειρη νοημοσύνη" όπως λέτε πιο πάνω στο άρθρο, από που κι ως που αυτό σχετίζεται με τον χριστιανισμό όταν αυτή η θρησκεία είναι μια αντιγραφή θρησκειών που υπήρχαν στο παρελθόν, μια σούπα ανακατέμενη με διαφορετικό τρόπο που στο παρελθόν άρεσε στη κοινωνία.
Αυτή η "άπειρη νοημοσύνη" σχετίζεται με τις γήινες θρησκείες όσο σχετίζεται ο σεισμός του 1999 με τη μεταγγραφή του Σισέ στον Παναθηναϊκό.
Το να αναζητά κάποιος μια ατελή θεωρία ή μια θεωρία με "τρύπες" και να της επιτίθεται δεν σημαίνει αυτόματα ότι η δικιά του θεωρία είναι η σωστή.

Δημοσίευση σχολίου

Αν θέλετε να κατεβάσετε άρθρα στην ιστοσελίδα σας ή στο blog σας αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα και επικολήστε τον σε έvα σημείο της σελίδας σας.






ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ
Πηγή: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ















Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας γιά να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο σας , ή να διαφημιστείτε δωρεάν στα 125X125 banner μας στείλτε μας e-mail

"Τυχαία ανάρτηση"

ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις ό,τι θες από αυτή την σελίδα χωρίς άδεια. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις τίποτα χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης

Ratings and Recommendations by outbrain

«Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με»

Έχοντας ένα κομποσκοίνι στον καρπό, μπορεί κάποιος σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκετε να το χρησιμοποιήσει για την προσευχή
Πρέπει να μας γίνει συνείδησις ότι η προσευχή στο όνομα του Ιησού Χριστού είναι το πάν.
Ευχή στο σπίτι λοιπόν.
Ευχή στη δουλειά,
ευχή στο δρόμο,
ευχή στο αυτοκίνητο,
ευχή παντού και πάντοτε,

και ο Θεός της ειρήνης, του ελέους, της μακροθυμίας και της αγάπης,
θα είναι πάντοτε μαζί μας,
και μέσα στις καρδιές μας,
και τώρα, και εις τους αιώνας των αιώνων,

Αμήν.



agioritiko vima - Forum

Join Facebook to start connecting

Διαβάστε στο koympi

«Αποφθέγματα»

 

Copyright © † ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics