Kύριος σκοπὸς τοῦ κομποσχοινιοῦ εἶναι νὰ μᾶς βοηθᾶ κατὰ τὴν προσευχή μας πρὸς τὸν Θεὸ & τοὺς Ἁγίους Του

Το θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου




Πολλοί θα το θεωρούσαν υπερβολή .άλλοι ένα απίστευτο γεγονός άλλοι θα έσκυβαν με περίεργα που αμέσως θα μεταφράζονταν σε καχυποψία .

Η άγραφος όμως παράδοση της εκκλησιάς μας στην οποία δεν συναντά, αλλά ούτε και αναζητά κάνεις τεκμήρια λογικά και αποδείξεις, μια που το θαύμα έρχεται δυναμικά να αγγίξει την πραγματικότητα και η έννοια του αδύνατου χάνει την υπόσταση της μπροστά στην έννοια του δυνατού,για τον παντοδύναμο θεό θεώρει το γεγονός θαύμα διαχρονικά δωρεά του πολυεύσπλαχνου θεού και της Παναμώμου Αυτού Μητρός.

.Ο λόγος γίνεται για τα λεγόμενα «Δάκρυα της Παναγίας» το κομπολόγι που σε λίγο θα θελήσετε και εσείς να πιάσετε στα χεριά σας .

Φτιάχνετε από Αγιορείτες Μονάχους και είναι και αυτό καρπός προσευχής και και θερμών δακρύων όπως όλα εξ άλλου τα εργόχειρα τους .

Τα όποια προσφέρουν με αγάπη ανυπόκριτη και πίστη στο Θεό και τη Μητέρα του που προστατεύει και σκέπει το Άγιο Όρος και όλους όσους προστρέχουν με πιστή κι ελπίδα στο επίγειο Περιβόλι Της.
Αυτό όμως το κομπολόγι έχει μια ιδιαιτερότητα η οποία το καθιστά μοναδικό και άξιας ανεκτίμητης για τον κάθε πιστό οι χάντρες του είναι καρποί ενός φυτού το οποίο φέρει την ονομασία το Δάκρυ της Παναγίας.

Φύτρωσε θαυματουργικός κάτω από το Σταυρό Του Χριστού ,κατά την φρικτή εκείνη και μεγαλειώδη σύγχρονος Αγιασμένη ώρα της Σταυρικής θυσίας Του, εκ των εγχεόμενων δακρύων της Παναγίας τα οποία εκπήγασαν από τον ακατάβλητο Θειο πόνο και αγάπη της Μητέρας του θυσιασθέντος για την Σωτηρία του ανθρώπου, Υιού του Θεού.
Είναι δηλαδή στην ουσία μια θαυμαστή υποστατική μεταφορά της θλίψεως και του πόνου των δακρύων της Παναγίας μας ,Μητρός του κυρίου μας στους καρπούς αυτού του ευλογημένου μοναδικού φυτού .

Τόσο μεγάλη ήταν η ευλογία που άφησε στον άνθρωπο με τα δάκρυα της ώστε το ευλογημένο «κομπολόγι » ήρθε με έναν επιπλέων θαυμαστό σημείο ,να αναπληρώσει τη στέρηση του «δυνατού» κομποσκοινιού ,στα χέρια ενός ευλαβούς μοναχού ο οποίος δεν αδύνατο να πλέξει κομποσκοίνι , για αυτό και παραποιούταν με συντριβή στη Παναγία για την άδικη αυτού αποστέρηση .

Εκείνη τότε ως Πολυεύσπλαχνος και καλή Μητέρα παρουσιάστηκε θαυματουργικός μπροστά του και τον ρώτησε : Για ποιο λόγο είσαι τόσο περίλυπος ;
Εκείνος και πάλι με δέος και πόνο της απεκκρίθηκε : Γιατί δεν μπορώ κι εγώ να πλέκω κομποσκοίνι .

Εκείνη τότε ως ευσυμπάθητος Μητέρα του έδωσε τους σπόρους αυτού του φυτού λέγοντας : Πάρε παιδί μου τα δάκρυα μου ,καλλιεργήσετε και κάμε κομπολόγια προσευχής με τα οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να λέγουν την μονολόγιστο καρδιακή Ευχή


ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ, ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΑΜΗΝ




ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις ό,τι θες από αυτή την σελίδα χωρίς άδεια.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις τίποτα χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης
.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

No Response to "Το θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου"

Δημοσίευση σχολίου

Αν θέλετε να κατεβάσετε άρθρα στην ιστοσελίδα σας ή στο blog σας αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα και επικολήστε τον σε έvα σημείο της σελίδας σας.






ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ
Πηγή: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ















Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας γιά να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο σας , ή να διαφημιστείτε δωρεάν στα 125X125 banner μας στείλτε μας e-mail

"Τυχαία ανάρτηση"

ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις ό,τι θες από αυτή την σελίδα χωρίς άδεια. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις τίποτα χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης

Ratings and Recommendations by outbrain

«Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με»

Έχοντας ένα κομποσκοίνι στον καρπό, μπορεί κάποιος σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκετε να το χρησιμοποιήσει για την προσευχή
Πρέπει να μας γίνει συνείδησις ότι η προσευχή στο όνομα του Ιησού Χριστού είναι το πάν.
Ευχή στο σπίτι λοιπόν.
Ευχή στη δουλειά,
ευχή στο δρόμο,
ευχή στο αυτοκίνητο,
ευχή παντού και πάντοτε,

και ο Θεός της ειρήνης, του ελέους, της μακροθυμίας και της αγάπης,
θα είναι πάντοτε μαζί μας,
και μέσα στις καρδιές μας,
και τώρα, και εις τους αιώνας των αιώνων,

Αμήν.



agioritiko vima - Forum

Join Facebook to start connecting

Διαβάστε στο koympi

«Αποφθέγματα»

 

Copyright © † ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics