Kύριος σκοπὸς τοῦ κομποσχοινιοῦ εἶναι νὰ μᾶς βοηθᾶ κατὰ τὴν προσευχή μας πρὸς τὸν Θεὸ & τοὺς Ἁγίους Του

Τεμάχισαν την εικόνα της Παναγίας για να την πουλήσουν...


Στην Ελλάδα επιστρέφουν ιερές εικόνες που έκαναν φτερά από εκκλησίες των Ιωαννίνων και του Πηλίου, οι οποίες την τελευταία στιγμή δεν πωλήθηκαν σε υποψήφιους αγοραστές στο Λονδίνο, όπου βρέθηκαν μέσα από κυκλώματα παράνομης διακίνησης ιερών κειμηλίων.


Συνολικά έξι εικόνες είχαν κλαπεί και οι πέντε από αυτές επιστρέφουν σύντομα σε ελληνικά χέρια, ενώ γίνεται προσπάθεια να επαναπατριστεί και η έκτη, που έχει πωληθεί στην Ολλανδία.


Όλα άρχισαν όταν μια γυναίκα εντόπισε στην ιστοσελίδα της Temple Gallery του Λονδίνου, η οποία λειτουργεί εδώ και µισό αιώνα και ειδικεύεται στις εικόνες, την εικόνα της Υπαπαντής από την… Ιερά Μονή Κοιµήσεως Βισικού Καλουτά (στην Ηπειρο). Αμέσως άρχισε έρευνα από το υπουργείο Πολιτισμού, που διαπίστωσε ότι διετίθεντο προς πώληση άλλες πέντε κλεμμένες εικόνες την περίοδο 2005 – 2009 από τον Αγιο Απόστολο Τσαγκαράδας, τον Αγιο Νικόλαο Ηλιοχωρίου στον ∆ήµο Τύµφης και τον Αγιο Τρύφωνα Βίκου στην Ηπειρο.


Μετά άρχισε το γαϊτανάκι του ξετυλίγματος της υπόθεσης. Ενημερώθηκε το Τµήµα ∆ίωξης Αρχαιοκαπηλίας, το ελληνικό τµήµα της Ιντερπόλ και η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο. «Πρόκειται για µια χαρακτηριστική περίπτωση συνεργασίας των ελληνικών και βρετανικών αρχών», είπε στα «Νέα»η µορφωτική σύµβουλος της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Βάνα Σολωµονίδου. Η ίδια αποκάλυψε πως πλέον «η επιστροφή των εικόνων είναι πλέον θέµα χρόνου».


«Αφωνος» φέρεται να έμεινε από την εξέλιξη της υπόθεσης ο έµπορος Ρίτσαρντ Τεµπλ, που διέθετε τις εικόνες σε τιµές που ξεκινούσαν από 2.200 ευρώ και έφταναν τα 6.800 ευρώ. Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν υποψιάστηκε ότι µπορεί να ήταν κλεµµένες, καθώς συνεργάζεται χρόνια µε τον άνθρωπο που του τις προµήθευσε. Ωστόσο δεν µπόρεσε να απαντήσει στο ερώτηµα πώς αποδέχτηκε να αγοράσει εικόνες χωρίς πιστοποιητικά προέλευσης, με αποτέλεσμα να αποκτήσει μπλεξίματα με την Σκότλαντ Γιαρντ.


Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι μία από τις προς πώληση εικόνες διετίθεντο… μισή, καθώς είναι κοµµένη στα δυο. Η µισή «Παναγία Οδηγήτρια» έχει µείνει στον Αγιο Νικόλαο Ηλιοχωρίου και η άλλη µισή πωλούνταν µέσω διαδικτύου! Μετά από όλα αυτά, ο βρετανός έµπορος κατάλαβε πως δεν είχε επιλογή και την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε στις αρχές τις εικόνες που χρονολογούνται από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα. Οσο για την έκτη; Εχει πωληθεί στην Ολλανδία και ο Τεµπλ κάνει προσπάθεια να την επαναποκτήσει για να την παραδώσει στην Αστυνοµία…
από το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

No Response to "Τεμάχισαν την εικόνα της Παναγίας για να την πουλήσουν..."

Δημοσίευση σχολίου

Αν θέλετε να κατεβάσετε άρθρα στην ιστοσελίδα σας ή στο blog σας αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα και επικολήστε τον σε έvα σημείο της σελίδας σας.






ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ
Πηγή: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ















Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας γιά να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο σας , ή να διαφημιστείτε δωρεάν στα 125X125 banner μας στείλτε μας e-mail

"Τυχαία ανάρτηση"

ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις ό,τι θες από αυτή την σελίδα χωρίς άδεια. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις τίποτα χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης

Ratings and Recommendations by outbrain

«Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με»

Έχοντας ένα κομποσκοίνι στον καρπό, μπορεί κάποιος σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκετε να το χρησιμοποιήσει για την προσευχή
Πρέπει να μας γίνει συνείδησις ότι η προσευχή στο όνομα του Ιησού Χριστού είναι το πάν.
Ευχή στο σπίτι λοιπόν.
Ευχή στη δουλειά,
ευχή στο δρόμο,
ευχή στο αυτοκίνητο,
ευχή παντού και πάντοτε,

και ο Θεός της ειρήνης, του ελέους, της μακροθυμίας και της αγάπης,
θα είναι πάντοτε μαζί μας,
και μέσα στις καρδιές μας,
και τώρα, και εις τους αιώνας των αιώνων,

Αμήν.



agioritiko vima - Forum

Join Facebook to start connecting

Διαβάστε στο koympi

«Αποφθέγματα»

 

Copyright © † ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics