Kύριος σκοπὸς τοῦ κομποσχοινιοῦ εἶναι νὰ μᾶς βοηθᾶ κατὰ τὴν προσευχή μας πρὸς τὸν Θεὸ & τοὺς Ἁγίους Του

Ο Αναστημένος Χριστός γεμίζει με ελπίδα τις ψυχές των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη


Με λαμπρότητα, ιεροπρέπεια, κατάνυξη και συγκίνηση οι πιστοί έψαλλαν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Η ζωή νίκησε τον Θάνατο, το φως το σκότος, η αισιοδοξία την απογοήτευση. Ο Αναστημένος Χριστός γεμίζει με ελπίδα τις ψυχές των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, χιλιάδες πιστών συμμετείχαν στην Ακολουθία της Αναστάσεως που τελέστηκε προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στο Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

«Πορευόμενοι ανάμεσα στις συμπληγάδες της ιστορίας, υπερβαίνουμε την ιστορία εμείς οι Χριστιανοί και συνεχίζουμε την πορεία μας προς τα έσχατα, συντροφιά με τον Αναστημένο Χριστό. Δεν μας κρατά ο θάνατος γιατί πατρίδα μας είναι η Χώρα των Ζώντων. Αυτό μας υπενθυμίζει ιδιαιτέρως εδώ στην Πόλη το περίφημο ψηφιδωτό της Μονής της Χώρας, εκεί που συναντούμε και την άλλη λαμπρή τοιχογραφία με την εις Άδου Κάθοδο του Κυρίου, του αρχηγού και τελειωτού της Χριστιανικής πίστεώς μας» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν «πλημμυρίσει» την αυλή του Πατριαρχείου στο Φανάρι.

«Δεν μας κρατά ο ο θάνατος, γι’ αυτό και λιτανεύουμε τον αναστημένο Χριστό εκεί που φαντάζει απίθανο – εδώ εις τας ατραπούς του Φαναρίου και μαζί μας όλοι εσείς που έρχεσθε από την Ελλάδα για να μας συνοδεύσετε σ’ αυτή την λιτανεία και να ψάλετε μαζί μας το “Xριστός Ανέστη” στο μέγα Μοναστήρι της Ορθοδοξίας που είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το πατροπαράδοτον σέβας. “Ει και ολίγοι πάνυ εσμέν”, έλεγεν ο τελευταίος χριστιανός αυτοκράτωρ. Μαζί με σας, τα φωτόμορφα τέκνα της Εκκλησίας, τους ευλαβείς προσκυνητάς της εσταυρωμένης και δοξασμένης Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας γινόμαστε περισσότεροι, έτι περισσότερον "πάνυ" και νιώθουμε ισχυρότεροι με την αγάπη σας και με την αφοσίωσή σας στην ευσεβή πηγή της Ορθοδοξίας και του Γένους, για να συνεχίσουμε την οικουμενική διακονίακαι μαρτυρία μας, όπως το κάνει ακούραστα αιώνες τώρα το πάνσεπτο Πατριαρχείο μας, αυτή η φλεγόμενη και μη κατακαιόμενη βάτος» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ανάμεσα στους πιστούς ήταν και ο Άρχων Μέγας Λογοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος με την σύζυγό του, Γιάννα, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Κώστας Γείτονας, ο στιχουργός και δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαδόπουλος, Άρχοντές του Θρόνου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προεξήρχε της Ακολουθίας της Αναστάσεως που τελέστηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου με την παρουσία πλήθους πιστών. Σε κλίμα συγκίνησης, ελπίδας και προσδοκίας είπαν το Χριστός Ανέστη οι χριστιανοί της Κύπρου.

Νωρίτερα απ' ότι συνήθως, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, έγινε η Ανάσταση στην Αλεξάνδρεια προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’. Το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου οι εναπομείναντες χριστιανοί ορθόδοξοι στην Τρίπολη της Λιβύης έψαλλαν το Χριστός Ανέστη μαζί με τον Μητροπολίτη Τριπόλεως Θεοφύλακτο.
http://www.amen.gr/

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

No Response to "Ο Αναστημένος Χριστός γεμίζει με ελπίδα τις ψυχές των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη"

Δημοσίευση σχολίου

Αν θέλετε να κατεβάσετε άρθρα στην ιστοσελίδα σας ή στο blog σας αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα και επικολήστε τον σε έvα σημείο της σελίδας σας.






ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ
Πηγή: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ















Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας γιά να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο σας , ή να διαφημιστείτε δωρεάν στα 125X125 banner μας στείλτε μας e-mail

"Τυχαία ανάρτηση"

ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις ό,τι θες από αυτή την σελίδα χωρίς άδεια. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις τίποτα χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης

Ratings and Recommendations by outbrain

«Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με»

Έχοντας ένα κομποσκοίνι στον καρπό, μπορεί κάποιος σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκετε να το χρησιμοποιήσει για την προσευχή
Πρέπει να μας γίνει συνείδησις ότι η προσευχή στο όνομα του Ιησού Χριστού είναι το πάν.
Ευχή στο σπίτι λοιπόν.
Ευχή στη δουλειά,
ευχή στο δρόμο,
ευχή στο αυτοκίνητο,
ευχή παντού και πάντοτε,

και ο Θεός της ειρήνης, του ελέους, της μακροθυμίας και της αγάπης,
θα είναι πάντοτε μαζί μας,
και μέσα στις καρδιές μας,
και τώρα, και εις τους αιώνας των αιώνων,

Αμήν.



agioritiko vima - Forum

Join Facebook to start connecting

Διαβάστε στο koympi

«Αποφθέγματα»

 

Copyright © † ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics