Kύριος σκοπὸς τοῦ κομποσχοινιοῦ εἶναι νὰ μᾶς βοηθᾶ κατὰ τὴν προσευχή μας πρὸς τὸν Θεὸ & τοὺς Ἁγίους Του

Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: "Οι πάντες μας εκμεταλλεύτηκαν, οι πάντες μας διέσυραν, οι πάντες μας περιγελούν και τότε και τώρα!


"Τα εσώψυχά μας μιλάνε για Χριστό και Ελλάδα."Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το βράδυ της Μ. Παρασκευής μίλησε ευθέως και με "οξύ" λόγο για την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας μας.
Όταν κατα την περιφορά του Επιταφίου συναντήθηκε με λιτανεύοντες απο άλλες ενορίες ,σταμάτησε και ενώπιον χιλιάδων πιστών αλλά και εκπροσώπων της πολιτείας, αναφέρθηκε στους "ισχυρούς, στους άρχοντές μας που γονάτισαν και δεν έχουν τρόπο να αντισταθούν" ενώ χωρίς τις επικοινωνιακά "ωφέλιμες" ωραιοποιήσεις ή τα ...απαραίτητα "στρογγυλέματα" τόνισε εμφανώς συγκινημένος:


"...Δεν μας βλέπεις πως είμαστε ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα;
Ναι, γιατί όντως πατάξαμε τον ποιμένα και διασκορπίστηκαν τα πρόβατα της ποίμνης.
Όταν οι πρόγονοί μας βρέθηκαν κάποτε, και μάλιστα για χρόνους πολλούς, κάτω απο αντίξοες συνθήκες, τι ήταν εκείνο που τους κράτησε;
Μήπως η αγάπη των κατακτητών;
Μήπως το γεγονός ότι μας πρόσφεραν κάποιοι και κάποτε κάποια ευεργετικά μέτρα;
Μήπως επειδή ήταν αυτοί οι ισχυροί και εμείς οι ανίσχυροι, πρεπει να τους χρωστούμε κάποια ευγνωμοσύνη;
Όχι καμία καισε κανέναν!
Οι πάντες μας εκμεταλλεύτηκαν, οι πάντες μας διέσυραν,οι πάντες μας περιγελούν και τότε και τώρα! Επειδή δεν ήθελαν να σταθούμε, επειδή είμαστε ο μόνος λαός της Ευρώπης που αγνά και τίμια και ουσιαστικά λατρεύαμε τον Θεό μας.
Αυτό δεν τό ΄θελαν, και οταν οι συνθήκες το επέβαλαν, γιατί ο Θεός όπως είπε ο Κολοκοτρώνης έβαλε την υπογραφή Του και δεν την πήρε πίσω,τότε επινόησαν ότι έχουν επινοήσει, και ακόμα 200 χρόνια μετά την απελευθέρωσή μας, χρησιμοποιώντας κάποια μίσθαρνα όργανα Ελλήνων δήθεν,έφτασαν στο σημείο να μας πούν, δεν υπάρχουν Ελληνες , δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι, η ψυχή τους χάθηκε!
Χάθηκε η ψυχή μας;
Η ψυχή μας είναι ο Θεός, είναι ο Κύριός μας.
Αυτός που δεν μας εγκατέλειψε ποτέ.
Αυτός που θυσιάστηκε για μας χωρίς να θυσιάσει κανέναν.
Αυτός που μας εστήριξε και τότε και πάντα!
Τί τους λέτε;
Τους λέτε ότι...την ψυχή την έδωσε ο Κύριος για μας, και μεις δώσαμε την ψυχή σε Εκείνον!
Παρά τις πτώσεις μας και παρά τις αμαρτίες μας και παρά τις μικρότητές μας, Αυτόν αγαπούμε, Αυτός είναι ο προστάτης μας, και σε Αυτόν θα στηριχθούμε εάν το καλέσει ο καιρός.
Για αυτό υπουργέ μου , άρχοντές μας, δείτε τον λαό αυτό απόψε, και μεταφέρετε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής, ότι την ψυχή μπορεί να μας την πάρουν, την αγάπη μας προς την Ψυχή της ψυχής μας, που είναι ο Χριστός, δεν μπορεί να την πάρει κανείς, όσο μεγάλος κι αν είναι, όσο ισχυρός, όσο πλούσιος, όσο εκμεταλλευτής.Πέστε τους τούτο για να το καταλαβουν και πέστε τους, ότι εμείς οι Έλληνες δενθα χωρίσουμε ποτέ απο την Πηγή της δύναμής μας,τον Χριστό και την Εκκλησία!
Μπορεί, το είπα και θα ο επαναλάβω, να πέσαμε και να πέφτουμε, να παραπλανηθήκαμε και να μας παραπλάνησαν, να μας εκμαύλισαν ίσως, αλλά τα εσώψυχά μας μιλάνε για Χριστό και Ελλάδα.
Αμφιβάλετε;
Ρωτείστε αυτούς τους χριστιανούς απόψε και μεταφέρετε το δικό τους μήνυμα ,όχι το δικό μου το Δεσποτικό που μπορούν να πουν κάποιοι, το μήνυμα των χριστιανών μας, ότι εδώ θα μείνουμε και εφ΄όσον το καλέσει ο καιρός, ξέρουμε να ζούμε ακόμα και κάτω απο την σκλαβιά, αλλά ελεύθεροι εν Χριστώ Ιησού τω Σωτήρι ημών, Αυτώ η δόξα, και το κράτος και η τιμή και η προσκύνηση."
Πιό κάτω το Video απο την ομιλίαhttp://orthodox-watch.blogspot.com

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 Response to "Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: "Οι πάντες μας εκμεταλλεύτηκαν, οι πάντες μας διέσυραν, οι πάντες μας περιγελούν και τότε και τώρα!"

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

Αν θέλετε να κατεβάσετε άρθρα στην ιστοσελίδα σας ή στο blog σας αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα και επικολήστε τον σε έvα σημείο της σελίδας σας.


ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ
Πηγή: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣΣε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας γιά να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο σας , ή να διαφημιστείτε δωρεάν στα 125X125 banner μας στείλτε μας e-mail

"Τυχαία ανάρτηση"

ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις ό,τι θες από αυτή την σελίδα χωρίς άδεια. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις τίποτα χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης

Ratings and Recommendations by outbrain

«Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με»

Έχοντας ένα κομποσκοίνι στον καρπό, μπορεί κάποιος σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκετε να το χρησιμοποιήσει για την προσευχή
Πρέπει να μας γίνει συνείδησις ότι η προσευχή στο όνομα του Ιησού Χριστού είναι το πάν.
Ευχή στο σπίτι λοιπόν.
Ευχή στη δουλειά,
ευχή στο δρόμο,
ευχή στο αυτοκίνητο,
ευχή παντού και πάντοτε,

και ο Θεός της ειρήνης, του ελέους, της μακροθυμίας και της αγάπης,
θα είναι πάντοτε μαζί μας,
και μέσα στις καρδιές μας,
και τώρα, και εις τους αιώνας των αιώνων,

Αμήν.agioritiko vima - Forum

Join Facebook to start connecting

Διαβάστε στο koympi

«Αποφθέγματα»

 

Copyright © † ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics